Bostäder i Halmstad

Läste i dagens Hallandsposten en insändare där en smått förskräckt Frösakullsbo ställer sig frågan om byggnation av fem femvåningshus och ett fyravåningshus är sättet man vill bevara och utveckla Frösakull på. Ärendet finns att hitta på kommunens hemsida för aktuella detaljplaner och samrådsmöten ska hållas i Frösakull 27 och 28 juni, för de som har särskilt intresse.

För inte allt för länge sedan pratades det väldigt mycket om det planerade höghuset på Nyhem, vilket gav upphov till kraftiga protester hos både boende och politiker. På kommunfullmäktigemötet 24 april var ärendet uppe och beslut togs att godkänna projektet.

Varför nämner jag dessa båda projekt? Gemensamt för dem är att de som bor i områdena inte verka vilja att det byggs nya bostäder där, åtminstone inte på det sätt som föreslås. Frågan är hur vi ska kunna säkerställa nybyggnad av bostäder i Halmstad centralort utan förtätning i de redan existerande områdena? Det blir ett givande och tagande och det handlar om att det blir högsta möjliga effekt utan att det svider för mycket. Där har vi det svåra.

De alternativ som finns är att vi ökar Halmstads yta ännu mer genom att ta skog eller åkermark i anspråk. För mig är det inget bra alternativ. Höghuset på Nyhem och projektet i Frösakull bidrar båda till ett antal nya lägenheter, däribland ca 100 hyreslägenheter, blir tillgängliga.

Så, vilket är bästa sättet att klara behovet av bostäder i Halmstad? Det är inte säkert vi får reda på men planer och ambitioner finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.