Detta ständiga urskuldande

Jag är innerligt trött på allt urskuldande. Allt från ”Jag är absolut inte rasist, men det är ju så…” till ”Men kolla på de andra då? De har varit jättedumma ju!”.

Den 10 november fortsatta det hela när en insändare med rubriken ”Sossarnas historia är inte heller så trevlig” publicerades i den lokala Hallandsposten.

”Socialdemokraterna pratar jämt om Sverigedemokraterna, att det är ett nazistparti. Ingenting om att det var så sent som på 60-talet när de själva steriliserade massor av kvinnor i Sverige, även i Halmstad.
Deras liv var förstörda och att de fick ersättning hjälpte inte. En del tog inte emot den, på grund av att de skämdes att bli utpekade.

MO

Så den 29 november kom den efterlängtade repliken.

”Jag tolkar det som att MO vill försvara Sverigedemokraternas aktuella värderingar och agerande med ”Men dom då?! Titta vilka dåliga grejer de har gjort!”
I det här fallet genom att nämna att Socialdemokraterna tvångssteriliserade människor så sent som på 60-talet.

Det var då och det är mer än ett halvt sekel sedan. Socialdemokraterna med flera har sedan många årtionden gjort upp med denna mörka tid. Däremot visar Sverigedemokratiska företrädare och supportrar upp usla värderingar idag. Varje dag.

Det går inte försvara sitt stöd för partier med rasistiska drag genom att hänvisa till andras gamla synder. Det blir inte mer okej för att någon har gjort likadant tidigare.
Det är dags att ta ansvar för sitt eget och sluta jämföra med och skylla på andra.


Läs om projektion:

https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rsvarsmekanism#Projektion

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.