Kritik om kritik och att höja blicken

Jag läser en artikel i dagens Hallandsposten (dessvärre inte tillgänglig på nätupplagan) om närboende som riktar kritik mot det planerade skolbygget i Steninge.

Saker som ökad trafik, påverkan på kulturhistoriskt intressanta byggnader eller  icke existerande analys av miljökonsekvenserna finns bland yttrandena. Röster säger ”Jag har inget emot att man bygger en skola, men läget är inte genomtänkt”. Jag har hört det förut. Nästan varenda del.

Jag är intresserad av samhällsutveckling i allmänhet och vindkraftsutbyggnad i Åledstrakten i synnerhet. Kritiken är slående lika men går det att jämföra ett skolbygge och en vindkraftsparksbygge? Fundera kring hur ni skulle reagera i respektive scenario.

Om man enbart lever och tänker i sin egen lilla bubbla utan att någonsin lyfta blicken och försöka reflektera kring hur andra uppfattar sin situation är empatin långt borta. Jag jobbar med detta varje dag men då och då undrar jag fortfarande om en del kritiker ibland inte ropar lite väl högt för ingenting. Som nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.