Resonera mera – annars tas vi över av Borg

Under de senaste veckorna har det i Hallandsposten debatterats om Halmstads flyktingmottagning. Det är lite oroväckande att de enda politikerna från Halmstad som deltar är från SD. Inte en enda annan lokal politiker har uttalat sig. Det har däremot en Fp-politiker från Hylte.

Jag har behandlat ämnet i några tidigare inlägg 15/10 och 16/10 och i lördags kom det ytterligare en replik i debatten, den här gången från Oleg Datsishin (SD), där han kommenterar Niclas Erlandssons tidigare svar.

Det är i huvudsak tre saker jag vill kommentera.

Papperskorgar

Till att börja med avslutar Niclas E med, vad jag tycker, en olycklig formulering.

Flyktingpolitiken är gemensam för vårt land, och ansvaret ska delas mellan alla kommuner.
Så att det då skulle genomföras en folkomröstning i Halmstad, som SD kräver, hör hemma i papperstunnan.

Till saken hör att en ledare i Hallandsposten tidigare uttryckt sig i termer som att alla SDs motioner hör hemma i papperskorgen. Jag tycker att det är fel att bara för att det är SD så ska allt förkastas. Möt det ärligt i stället för att hela tiden vara tysta och klassa det som skräp. Det beteendet kommer bara föda mer motstånd och än mer sympatier för SD. Därför behöver Niclas stöd i sitt debatterande med SD.

Halmstads politiker – skärp er!

Möjlighet till påverkan

Olegs D gör sedan sin egen tolkning av Niclas Es åsikt om folkomröstning. Oleg D skriver:

Men Folkpartiet i‑Sverige verkar tycka att folket här bör rösta en gång per fyra år och sen hålla käften.

Här har du fel Oleg D. Det finns fler sätt än val och folkomröstningar för påverkan. Det handlar om folkrörelse och engagemang. Ställ krav och visa intresse och sträva efter förbättring.

Yttrandefrihet och sanning

Som avslutning i sitt inlägg skriver Oleg D att:

Vi i SD förnekar inte folkets rätt att yttra sig och veta sanning.

Självklart Oleg D, ska folket ha rätt att yttra sig. Vi får säga nästan vad vi vill, vart vi vill och när som helst, men jag undrar fortfarande vad en folkomröstning i Halmstad om flyktingmottagning har med sanning att göra? Sanning om folkets åsikt, ja, men vad mer?

Assimilering

Till sist vill jag förklara rubriken. Niclas E måste få hjälp av lokala politiker i diskussionen med SD. Om man fortsätter tysta deras förslag genom att hänvisa dem till papperskorgar runt om i kommunen eller om man fortsätta att träta mellan S och Alliansen, så kommer stödet för SD att öka och till slut kommer de få reell makt och alla tvingas assimileras, på samma sätt som Borg gör i Stark Trek.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.