Sanningen i form av folkomröstning

I en debattartikel i fredagens Hallandsposten frågar sig Sverigedemokraten Ronny Ledström

Varför är  HPs ledarskribenter så rädda för en demokratisk folkomröstning?

Frågan kommer från en ledare i Hallandsposten den 7 oktober och från SDs hårt drivna invandringspolitik och det faktum att SD har lagt en motion till Halmstads kommunfullfäktige om att avsluta avtalet med Migrationsverket om att ta emot 150 flyktingar per år. Ledström menar att detta är den enda delen i invandringsfrågan som kommunerna själva kan påverka och tycker vidare att

Halmstadborna borde i en demokratisk anda få säga sitt i en fråga som påverkar Sverige och Halmstad så oerhört ekonomiskt och socialt som invandringen

Det är just det, att i en fråga som påverkar Sverige och Halmstad så oerhört ekonomiskt och socialt, kan man inte låta åsikter och känslor bestämma allena. Kunskap i sakfrågan måste få vara avgörande. En folkomröstning handlar inte om folkets samlade kunskap i en fråga, utan folkets samlade åsikt i frågan. Folket kan omöjligt ha all kunskap som krävs för att kunna ta ett bra beslut.

Därför, Ronny Ledström, är nog Hallandspostens ledarskribenter och jag rädda för att Halmstadborna ska få säga sitt. Ett beslut baserat på åsikt och inte kunskap är oftast ett dåligt beslut. Det är därför dags att börja tala allvar med SD och snacket om folkomröstning.

Uppdaterad 16-okt, 2011
Efter förfinad sökning hittade jag länken till ledaren och införde den ovan. Sen måste jag bara kommentera själva ledaren också. I min värld ska en ledare vara lite bättre och hålla en lite högre nivå än vanligt fikabordssnack och med tanke på det avslutas den på ett riktigt korkat sätt.

Motionen kommer tack och lov att gå samma väg som tidigare motioner från det hållet – nämligen rakt ned i papperskorgen, där den hör hemma.

Att utgå från att allt som SD säger är idiotiskt föder bara mer sympatier. Granska i stället det de säger och bemöt det konstruktivt.

En kommentar till “Sanningen i form av folkomröstning”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.