Semester – politiklös tid

Har hela Sverige stannat politiskt sett? Jag tror banne mig det.

Traditionellt sett lever politikerna och partierna frånskilda övriga medborgare fram till ungefär en månad innan valet och då sätter de igång och presenterar och debatterar sinsemellan med förhoppningen att de ska få våra röster. Demokratiskt? Inte just det, men man luras lätt att tro det och det får stor plats i media.

När valet väl är avgjort ska regeringsbildning ske,  nya ministrar, departement och utskottsplatser ska skapas och tillsättas. Vid enstaka tillfällen ska även ett eller flera partier analysera eller stuva om på grund av valresultatet. Även dessa delar får stor plats i rapporteringen.

Tiden går och ibland är det fullt upp ända till Almedalsveckan då allt kulminerar och nästan inget annat verkar hända. Anti-klimax blir när veckan är slut och ALLA går på semester. Där är vi nu.

En intensiv höst, mycket har hänt under våren och sommaren har börjat gotländskt. Ett perfekt tillfälle för politikerna att gå tillbaka till vardagslunken och strunta i oss andra i dryga 2 år och göra oss varse det kommande valet genom en partiledardebatt.

Jag längtar faktiskt till hösten och Centerpartiets kongress i Åre. Utan den skulle nog insomnandet bli ett faktum. Nu finns det åtminstone en chans till fortsatta politiska diskussioner och en ny uppgradering av politiken, en version närmare 2.0.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.