Årskrönika 2015

Det gångna året skiljde sig en hel del från tidigare års rätt lugna rytm. 2015 innehöll både djupare dalar och högre toppar än på länge.

FarfarI februari blev min farfar sämre efter ett antal förkylningar och till slut orkade inte hjärtat med längre och hans tid i livet var över. Det var tungt. Mycket tungt. Jag var där när han tog sitt sista andetag och det är jag väldigt glad över idag.

Undrar hur det var att växa upp i 20- och 30-talets Sverige? Lite fick man lära sig i årets julkalender men farfar hjälpte mig också med en uppsats i högstadiet och den finns nu här på bloggen.

Det var kanske farfars bortgång som fick mig att ta det slutliga steget – det till tjänstledighet från jobbet och studier inom ”Journalistik, medier och kommunikation” samt ”Klimatförändringar, jordens resurser och samhället”. Två kurser som jag har ägnat min mesta tid åt under hösten och som i skrivande stund är inne i sina slutskeden. Mina alster inom journalistiken och klimatfrågorna finns givetvis att läsa.

BST2016_resized2015 vår året då storebror fyllde 50 år och vi hade några riktigt trevliga dagar på ett soligt men blåsigt Öland.

Det var också året då jag lite mer på allvar tog upp MTB-cyklingen igen och tog mig runt en extremt blöt och lerig Bockstenstur, 10 mil på 7,5 timmar.

Studierna fortsätter med mer journalistik nu under våren och jag kommer även framöver att kunna spendera min tid helt på egna villkor. Det innebär att jag har större frihet att göra det jag vill och brinner för. Exakt vad det blir återstår att se.

Nu kör vi in i 2016!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.