Insändare – Finns demonstrationsmonopol?

Jag blir tydligen lurad av vänsterorganisationer.

Följande står att läsa på insändarsidan i dagens Hallandsposten under rubriken ”Vänsterorganisationer lurar er”:

Precis som Hitler under 1920-talet lade beslag på ”rätten” att demonstrera mot kommunisthotet utan att etablerade partier i Tyskland reagerade, har svenska vänsterorganisationer under olika oskyldiga namn, såsom ”Halmstad för alla”skaffat sig ett demonstrationsmonopol mot av dem själva uppdiktat nazisthot, främlingsfientlighet och rasism. (min fetstil)

Jag var själv till liten del med i planerandet av manifestationen i januari bland annat genom intervju med initiativtagaren Tania Bengtsson samt videoinspelning under själva manifestationen.

Ja, många av de som var med i planerandet är politiskt engagerade på vänsterkanten men 1689247_820354618026195_1049465275_nvi var fyra med liberala värderingar i den skaran. För mig är inte detta en fråga om höger eller vänster utan en fråga humanism och medmänsklig värme.

Det är för att personer som skribenten själv sätter vänsteretikett på manifestationen som det blir det. Oavsett ett reellt nazistiskt hot eller inte går det att visa omtanke och medmänsklighet och följa med. På så deltar man aktivt till att ta bort det av skribenten själv påklistrade vänsteretiketten och det själv uppdiktade demonstrationsmonopolet.

Idag kl 11:55 från Stadsbiblioteket i Halmstad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.