Moderaterna – svarar det vi vill höra

I april hade jag en kortare frågestund med Centerpartisterna Ola Johansson och Annie Johansson i samband med deras debattartikel i Hallands Nyheter. Jag frågade dem om hur sänkt restaurangmoms är tänkt att ge fler jobb och det handlar om att efterfrågan ökar och fler måste anställas för att bibehålla servicen. Bra.

Eftersom jag är sakpolitiskt okunnig passade jag på att ställa frågan om inte sänkta arbetsgivaravgifter skulle få en bättre effekt eftersom jag befarar att sänkt restaurangmoms bara kommer att hamna i mellanhändernas fickor. Jag fick till svar att Centerpartiet driver den frågan också men eftersom forskningen och ”de andra” i Alliansen menar att sänkt arbetsgivaravgift ger högre löner så driver inte Alliansen detta alternativ.

Eftersom Moderaterna är i särsklass störst i Alliansen så tolkar som att de är emot förslaget.

När jag senare läser en debattartikel i Hallandsposten blir jag riktigt konfunderad. Där skriver de Moderata riksdagsledmöterna:

För att ungdomar lättare ska få jobb har vi bland annat halverat arbetsgivaravgifterna för personer under 26 år. Detta har lett till att fler unga kunnat få in en fot på arbetsmarknaden.

Hmmm. Är det så att om arbetsgivaravgiften sänks för de under 26år ger det fler jobb, annars leder det bara till högre löner?

Nej. Jag tror att det är en bra idé så länge det är en Moderat idé.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.