Konsten att hålla ett nyårslöfte

Har du någon gång avlagt ett nyårslöfte och sedan inte hålla det? Varför avlägger vi dem? Är vi missnöjda med något och vill ändra på det? Och varför blir det inget av det?

Många av oss har avlagt nyårslöften som innebär bot och bättring, ofta handlar det om något vi skulle vilja göra annorlunda, men av någon anledning slutar vi ofta efter ett tag och faller tillbaka i gamla mönster och vanor. Varför blir det egentligen så?

Ofta handlar det om att vårt mål är stort och att vi försöker ta ett stort steg dit och det är svårt, övermäktigt och känns nästan omöjligt och det är därför vi så sällan lyckas.

Knepet är att börja med något litet, ändra på en sak, en vana. När mönstret är ändrat och en ny vana är inlärd blir nästa förändring mycket lättare och rätt snart är en nya livsstil ett faktum. Det finns några bra saker att göra för att underlätta ytterligare. Prata om det! Prata med vänner och bekanta, med släkt och andra i liknande situation. Publicera på nätet i ljud och bild. Var stolt och visa vad du gör. Det påverkar.

Och framför allt – vänta inte till nyår med att avge löftet – börja nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.